24 d'agost de 2016
El govern lamenta que un grup de persones faci servir la retirada del guardó de la Bandera Blava com a mètode de pressió ja que pot tenir conseqüències per l’economia de la vila.
Entrevista al regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, i la tècnica de Medi Ambient, Eva Escardó.
Un grup d'activistes cubellencs han fet arribar a Ràdio Cubelles un document en el qual denuncien que els vessaments d'aigües fecals al riu Foix podrien afectar la platja Llarga i la platja de la Mota, cosa que podria comportar la retirada de les distincions de qualitat. Aquest mateix grup d'activistes asseguren que haurien fet arribar el document a l'entitat que s'encarrega de la Bandera Blava.
L'Ajuntament, però, assegura que no ha detectat mai cap anomalia en la qualitat de l'aigua ni en la de la sorra per culpa dels abocaments esporàdics al riu Foix. També ha admès haver respost diverses preguntes a l'associació encarregada de la Bandera Blava sobre quina és la situació actual en relació amb la contaminació del riu i la feina que s'està fent per fer les reformes necessàries per aturar-la.
El govern municipal també ha insistit que l'aposta per la platja per a gossos ha estat l'únic motiu de retirada de la Bandera Blava a la Mota, ja que per a l'entitat que regula aquests guardons, les platges de la Mota i les Salines conformen un tot. I els criteris per rebre la distinció de qualitat inclouen la prohibició de l'accés de gossos a les platges.
Per tot plegat, el regidor de Medi Ambient, Josep Ma Hugué, creu que seria injust vincular la contaminació del riu amb la qualitat de les platges perquè això podria afectar al turisme. I lamenta que hi hagi persones que s'estiguin plantejant demanar la retirada de totes les banderes blaves del municipi.