4 de juny de 2012
S’adreça a professionals de la restauració i les inscripcions es poden fer a l’OPIC de l’11 al 15 de juny
La regidoria de Sanitat ha organitzat un curs bàsic de seguretat alimentàriaper a professionals d’establiments de restauració i minoristes de menjar preparat. La sessió formativa, que s'executa en col·laboració amb el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, tindrà lloc el dilluns 9 de juliol al Centre Social, de 2/4 de cinc de la tarda a 2/4 de vuit del vespre.
L'objectiu és proporcionar els coneixements bàsics necessaris per assegurar unes pràctiques d'higiene correctes que permetin subministrar aliments segurs als consumidors i una formació fonamental per a la manipulació dels productes tal com a partir d'aquest any establirà la normativa existent. La durada del curs és de 3 hores i s'estructura en exposicions teòriques, discussions en grup i la realització i resolució d'exercicis. El contingut teòric inclou, pel que fa a la higiene alimentària, les malalties transmeses pels aliments, les infeccions alimentàries i els perills biològics, físics i químics.
També es parlarà de la higiene personal, dels conceptes bàsics del sistema d'anàlisi de perills i dels plans de neteja i desinfecció i de control de proveïdors. Les inscripcions s’obriran el dia 11 de juny fins al 15 del mateix, i s’hauran de presentar a l'OPIC. El curs és gratuït i només s’admetran un màxim de dues peticions per establiment.