La directora del Josep Andreu Charlie Rivel valora el que portem del nou curs escolar 2022-2023

3 de novembre de 2022


Glòria Carretero agraeix l'esforç humà tant del professorat com el suport rebut per part de l'Ajuntament i la comprensió de les famílies davant la inesperada situació viscuda al centre dies abans d'iniciar el curs, quan a causa del risc d'esfondrament d'un mur, l'escola es va veure obligada a reubicar la meitat de l'alumnat a contrarellotge

L'escola Josep Andreu Charlie Rivel veu més a prop la recuperació de la normalitat al centre, després que l'escola reubiqués la meitat de l'alumnat a contrarellotge per fer front a la inesperada situació viscuda dies abans d'iniciar el curs quan va sortir un problema estructural en unes obres, derivat d’una mala execució de l’escala i dels murs perimetrals originals de fa més de 40 anys. Això va coincidir amb l’avançament del curs i la jornada intensiva al setembre, dos dels canvis significatius d’aquest nou curs escolar.

 

"El centre va haver de buidar tres edificis i utilitzar aules de mestres, l'aula de música o la biblioteca" ha explicat Glòria Carretero que en una entrevista de valoració de l'inici de curs a l'emissora municipal ha "destacat l'esforç humà tant del professorat com el suport de l'Ajuntament des del primer moment". "En un primer moment", ha dit "el centre va haver de reubicar al gimnàs tres grups d'infantil que des de la segona quinzena del mes d'octubre s'han traslladat a les dependències del futur Espai Jove de Cubelles". 

La directora del Josep Andreu Charlie Rivel no s'ha atrevit a donar cap data de finalització dels treballs encara que reconeix que "les obres van a bon ritme i que el més complicat ja ha quedat fet".

"La readaptació i la implicació de tothom ha estat essencial per tirar endavant el curs sense renunciar a molts dels projectes del centre. La il·lusió és recuperar els espais i la normalitat el més aviat possible", tot i que, són conscients que l'horitzó seria que això passi dins el segon trimestre.

Glòria Carretero agraeix l'esforç humà tant del professorat com el suport rebut per part de l'Ajuntament i la comprensió de les famílies per fer front a la inesperada situació viscuda al centre dies abans d'iniciar el curs, quan a causa del risc d'esfondrament d'un mur, l'escola es va veure obligada a reubicar la meitat de l'alumnat a contrarellotge. 

Carretero insisteix en que cal agrair el sobreesforç realitzat i la readaptació a la situació.

 

Les ODS, l'eix transversal del Charlie Rivel

Aquest any l'eix transversal són els ODS de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible amb els objectius d'eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posa fre al canvi climàtic, entre d'altres, un tema imprescindible de conscienciació sobre aquest tema.

Altres novetats que esperen posar en marxa és l'obertura de la biblioteca amb servei de préstec, amb mobiliari renovat, tot l'inventari al dia i una gran inversió amb nous llibres. Aquests projectes han quedat aturats fins que es recuperi la normalitat a l'escola. Altres projectes que es volen recuperar al 100% són l'Harmonicus i la "Charlie's Brass Band" amb l'objectiu de fer un gir en la manera de treballar l’educació artística o el futur projecte de ràdio escolar que es vol implantar amb la participació de l'alumnat des de I3 a sisè amb professorat al capdavant i gràcies a la col·laboració de l'emissora local que el curs passat va instal·lar un estudi tècnic de ràdio a l'escola.

La directora del Charlie Rivel també ha valorat l'anunci del Departament d'Educació que informava que començaria a abaixar les ràtios a les aules, amb una reducció que s’iniciaria el curs escolar 2022-2023 als grups de P3.  El Departament també explicava que de forma generalitzada tindrien 20 o menys alumnes per aula, i que progressivament s’aniria desplegant a la resta de cursos amb l’objectiu que el 2030 es redueixin les ràtios a totes les aules i tenir menys alumnes a les classes d’escoles i instituts. Tot plegat perquè el curs tingués menys alumnat, més grups, més mestres i menys nens i nenes per aula. Carretero ha parlat de la realitat al centre.

Carretero ha valorat l’avançament del curs i la jornada intensiva al setembre, dos dels canvis significatius d’aquest nou curs escolar. Un altre handicap ha estat la calor que es pateix a les aules que no estan adaptades amb aparells de climatització.

L'entrevista sencera es pot recuperar a la carta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles