11 d'octubre de 2013
Es retiraran una cinquantena d'espècies entre ànecs i d'altres aus que no són autòctones dins el projecte d'adequació de la zona
Divendres es van iniciar els treballs de retirada d'aus invasives de la desembocadura. L'adequació de la desembocadura del riu Foix va començar a principis del mes d'octubre amb l'objectiu de crear un espai natural ben protegit on només hi visquin espècies d'aus autòctones i amb senyalitzacions explicatives.
L'espai s'està condicionant mitjançant una subvenció de la Diputació i amb l'assessorament de l'entitat Fauna Cubelles, amb l'objectiu d'acabar redactant un pla d'usos de la zona que aclareixi què s'hi pot fer i què no.
El regidor de Medi Ambient, Pere Lleó ha explicat que es retiraran una cinquantena d'espècies entre ànecs i d'altres aus que no són autòctones de la desembocadura com la del Foix; i ha afegit que l'acció durarà uns dies.
En properes accions a la zona natural, es procedirà també al desbrossament d’aquella vegetació especialment exòtica i invasiva per tal de millorar les condicions d’hàbitat ecològic de l’espai.
Una altra de les accions realitzades ha estat la identificació dels itineraris de visita de l’espai, delimitant-los amb estaques de fusta unides entre sí amb corda la zona per diferenciar els camins oberts a la gent. Fins ara aquestes vies de pas no estaven suficientment identificades i molts ciutadans no seguien els itineraris recomanats, fet que malmetia l’entorn i provocava que els visitants a la zona destorbessin les aus.La millora dels camins evitarà que els vianants entrin en les zones no permeses i malmetin el sòl i la vegetació natural i destorbin la fauna.
Els treballs d'adequació de la desembocadura es completarà amb la instal·lació de cartells o plafons informatius per tal de donar a conèixer als visitants els valors naturals de la zona, les espècies autòctones, així com les normes de comportament que s’han de respectar per tal respectar-la i protegir-la. Aquesta senyalització es realitzarà d’acord amb el Manual Tècnic de Senyalització del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
Escolta entrevista amb Pere LLeó