14 de març de 2023
La nova Biblioteca municipal de Cubelles acollirà aquest acte emmarcat dins la programació del 8 de març i que anirà a càrrec de Trinitat Gilbert, docent de Periodisme a la UPF i de Comunicació gastronòmica a la UB-Cett i periodista especialitzada en gastronomia i educació al diari ARA
La nova Biblioteca municipal de Cubelles acollirà el dimecres 15 de març la, a partir de les 18.00 h. la conferència "Francesca Bonnemaison, la passió per difondre la cuina". La xerrada anirà a càrrec de Trinitat Gilbert, llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra, i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Docent de Periodisme a la UPF i de Comunicació gastronòmica a la UB-Cett. Periodista especialitzada en gastronomia i educació al diari ARA.
Francesca Bonnemaison va dedicar bona part de la seva vida a difondre aspectes sobre la cuina. Va ser pionera a voler-la difondre amb la contractació de cuiners de primera filera com Josep Rondissoni per a l'Escola de la Dona i va fer que es publiquessin llibres en què es difonien les receptes i les tècniques culinàries. Els grans èxits de la cuina catalana com els canelons, el pollastre rostit i les coques de Sant Joan es van ensenyar a fer gràcies al mecenatge de Francesca Bonnemaison. Així mateix ho ha explicat Trinitat Gilbert en declaracions a Ràdio Cubelles.
Francesca Bonnemaison com a mecenes de la cuina no cuinava a casa seva, ha assenyalat Gilbert.