2 de juny de 2023
La Generalitat no preveu cap afectació important a la C31 sud, però sí que apunta possibles retencions en altres vies pròximes com l'AP7 o a la N340.
El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, estableixen el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua, que s’allargarà des de les 15 h de divendres 2 de juny fins a les 24 h del dilluns 5.
La segona Pasqua, que enguany s’ha desplaçat una setmana per no coincidir amb les eleccions municipals, és un festiu local en una quarantena de municipis catalans, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals hi ha Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat o Mataró, entre d’altres.
En total, es preveu que uns 470.000 vehicles es mobilitzin des de la zona d’influència de la capital catalana durant l’operació sortida entre les 15 h de divendres a la tarda i les 15 h de dissabte, mentre que la previsió de retorn de dilluns entre les 12 i les 24 h és d’uns 280.000 vehicles.
Les destinacions cap a les zones costaneres seran les que registrin més afluència de vehicles. Les principals afectacions viàries tindran lloc divendres a la tarda i dissabte al matí pel que fa a la fase de sortida, i diumenge i dilluns a la tarda de tornada. A més, també es preveuen retencions sobretot a l’AP-7 diumenge al matí per la mobilitat elevada i la coincidència amb el Gran Premi de F1.
L’AP-7 en el tram central d’accés al circuit de Montmeló i també en el tram nord, de Sant Celoni a la Roca del Vallès, i sud a Vilafranca del Penedès, podrà concentrar els principals problemes de mobilitat. A més, segons el SCT, també hi haurà circulació densa a les vies d’accés a localitats costaneres com l’N-340 al Vendrell i Altafulla, l’N-II a Tordera i a la Costa Brava a la C-31 a Santa Cristina d’Aro i a la C-65 a Llagostera.