21 d'agost de 2013
L'executiu recorda que l'estudi de l'organització ecologista analitza els anys de la bombolla immobiliària del 1987 al 2005, i acusa als governs locals dels anys 90 d'haver urbanitzat la costa
Encapçalat per l'alcaldessa Mònica Miquel, el govern local pactat entre ICV, PSC, CIU i l'Entesa per Cubelles ha reconegut aquest dimecres al migdia davant dels mitjans de comunicació, que durant els anys de la bombolla immobiliària a Cubelles es va construir sobretot a primera línia de mar.
En aquest sentit, el govern cubellenc assegura que Greenpeace es basa en fotografies per satèl·lit que mostren l'ocupació de superfície dels primers 500 metres de costa des del 1987 al 2005, però que no analitza l'alçada dels edificis ni la qualitat de l'urbanisme, cosa que al seu parer distorsiona la imatge del municipi en comparació amb la resta de pobles i ciutats que també apareixen en el llistat de l'organització, on l'impacte diuen que és molt més gran.
Així i tot, l'alcaldessa Mònica Miquel ha recordat que el seu partit en aquells anys era a l'oposició i era contrària al model especulatiu. Per la qual cosa, el govern demana a Greenpeace que vingui a Cubelles a presentar el seu informe entre la ciutadania i conegui de primera mà fins a quin punt i com s'ha destruït la costa del municipi. A més, el portaveu del govern, Xavier Grau, ha assenyalat als governs municipals dels anys 90 d'haver impulsat l'edificació de la costa que encara no estava construïda.
Greenpeace va publicar el seu últim informe anual titulat “Destrucció a tota costa” a principis d'agost i en resposta a la reforma de la Llei de costes del govern espanyol, més permissiva amb les construccions a primera línia. Cubelles però no és la primera vegada que apareix en aquest informe. L'any 2009 Greenpeace ja va alertar de la contaminació que podria provocar el futur port esportiu de Les Salines i també va denunciar la detecció de residus d'aigües fecals al riu Foix que van a parar després al mar.