13 de febrer de 2018
Aquesta nova campanya gastronòmica posa en valor la restauració local i la seva cuina
Continua la campanya gastronòmica del mes del Xató del Penedès Marítim. En aquesta edició són 18 els restaurants que s'han sumat a la iniciativa amb les seves propostes de menús, encabint el xató com a protagonista. Concretament hi han 13 restaurants de Cubelles i 5 de Cunit. Aquesta nova campanya gastronòmica posa en valor la restauració local i la seva cuina.
Els restauradors locals han valorat positivament l’inici d’aquesta campanya. El fet que el mes del xató hagi coincidit amb el Carnaval ha agradat als restaurants. El restaurant la Llar d’en Katxi és el primer any que hi participa. Fan cuina del país basc i han hagut d’aprendre a fer el xató. D’altra banda, el Cal tala és un dels restaurants més veterans. Fa 15 anys que va obrir el restaurant a Cubelles. Considera que el mes del xató ja està consolidat i la gent fins i tot l’espera. L'Eva Urpí de la Llar d'en Katxi i el Manel Talavera de Cal Tala s'expressaven d'aquesta manera per Ràdio Cubelles.
A través de la secció "Penedès Marítim" dins el Cubelles a les 10, els dos restaurants van donar a conèixer els seus menus i xatos. El restaurant la Llar d’en Katxi ofereix un xató amb tocs propis ha explicat John Ander.
Per la seva banda, el restaurant Cal Tala serveix un xató acompanyat d’un cruixent. Manel Talavera del Restaurant Cal Tala ho ha explicat d'aquesta manera a Ràdio Cubelles.
Els restauradors locals estan contents que des de l’Ajuntament es potencií la restauració amb iniciatives com la del Mes del Xató. La tercera edició de la campanya de promoció gastronòmica organitzada per les regidories de Turisme, Comerç i Fires de Cubelles i de Turisme de Cunit es realitzarà fins el 28 de febrer.