25 d'agost de 2013
L'organització manté que entre el 1987 i el 2005 el nivell de destrucció dels primers 500 metres del litoral cubellenc ha estat un dels pitjors de tot l'estat independentment del model i l'alçada dels edificis.
En declaracions a Ràdio Cubelles, Pilar Marcos, responsable de la campanya de costes de Greenpeace a l'Estat espanyol, ha defensat que el seu estudi s'hagi basat només en la superfície construïda i no en model urbà que s'hi ha desenvolupat.
Des de Greenpeace reclamen als ajuntaments que conservin la costa ja que són els responsables de la planificació urbanística. I també els conviden a no fer cas de la nova llei de costes.
La responsable de la campanya de costes de Greenpeace a nivell estatal, Pilar Marcos, ha recollit la proposta del govern cubellenc d'oferir una xerrada al municipi. Així i tot, assegura que encara no han rebut cap petició formal.
Greenpeace redacta cada any un informe titulat Destrucció a tota costa. Aquest any 2013 ha aconseguit un impacte a Cubelles per la seva inclusió en un llistat dels 10 municipis de l'estat que més han reduït la seva franja natural de platja entre el 87 i el 2005. Així i tot, en l'informe del 2009 Cubelles ja hi va aparèixer en aquell cas per la possible construcció del port esportiu de les Salines i per la contaminació del Foix. Sobre el port esportiu, Greenpeace espera que l'ajuntament es replantegi el projecte.
L'organització ecologista defensa models de turisme i urbanisme sostenible i posa com a exemple l'illa de Menorca. A més, consideren que les platges naturals i ben conservades es converteixen en un atractiu turístic de qualitat contraposat al model de sol i platja que consumeix molts recursos públics amb un baix impacte econòmic.
Entrevista amb Pilar Marcos, responsable de la campanya de costes de Greenpeace