Jordi Obach, campió d'Espanya

5 de setembre de 2012

Emili Murillo, també del Club Marítim Cubelles, ha acabat tercer en júnior

El navegant cubellenc Jordi Obach Rafel s'ha proclamat campió d'Espanya de la seva categoria en Patí de Vela sènior als campionats estatals disputats durant el cap de setmana a la badia de Cadis, al Puerto de Santa María. De la seva banda, el regatista Emili Murillo, també del Club Marítim Cubelles, ha acabat tercer en júnior.

En total hi van competir 53 participants que prèviament s'havien classificat en les seves respectives autonomies per poder participar al campionat d'Espanya. El Club Marítim Cubelles es desplaçava amb 10 embarcacions; 5 de patí de vela sènior, 5 júnior i un total de 24 persones entre navegants, familiars i acompanyants, sent el grup més nombrós sense comptar els locals andalusos que participaven a casa.
També del Garraf hi van prendre part a l'esdeveniment 5 embarcacions del Club de Mar de Sitges i 2 del Club Nàutic Sitges. Les condicions meteorològiques pels 4 dies de competició van ser immillorables, podent-se realitzar les 8 regates previstes, dues cada dia, amb vents de ponent d'entre 10 i 14 nusos.

Els navegants pertanyents al Club Marítim Cubelles van obtenir en conjunt els millors resultats en una competició d'aquest tipus, pujant al pòdium en dues ocasions. En patí de vela sènior la novena posició absoluta va ser per al també cubellenc Jordi Arànega i, en segona categoria, Jordi Obach Rafel de tan sols 18 anys va obtenir la primera posició. En la mateixa prova, el seu pare Jordi Obach Xifra va ser quart, Pol Álvarez 13è i David González 17è. En la competició de patí a vela júnior el pòdium va ser totalment català, sent els guanyadors absoluts Àlvar Aso, del Club Nàutic Masnou, seguit de la seva germana, Àngels Aso, i la tercera posició per a Emilio Murillo del Club Marítim Cubelles. La resta de components de l'equip de regates del Club Marítim Cubelles també va obtenir uns òptims resultats. Víctor Montells va acabar sisè i, en categoria Open, la segona posició va ser per a Teresa Rigla, la tercera per a Victòria Morón i la quarta per a Judith Leary.