13 de gener de 2014
Els polítics, els tècnics i Fauna de Cubelles s'han mostrat satisfets perquè els resultats són molt evidents i això també ha ajudat a convèncer i a canviar la percepció d'alguns veïns reticents amb els canvis
La desembocadura del Foix continua guanyant valor natural. La regidoria de Medi Ambient considera que la retirada de la fauna domèstica ha aconseguit en pocs mesos els objectius que s'havien marcat. De cara al 2014 els reptes seran augmentar la protecció de l'espai i la seva fauna, i retirar l'enllumenat de la zona protegida. Els polítics, els tècnics i Fauna de Cubelles s'han mostrat satisfets perquè els resultats són molt evidents i això també ha ajudat a convèncer i a canviar la percepció d'alguns veïns reticents amb els canvis.
S'han detectat diferents espècies d'ocells com martinet ros, martinet de nit, martinet blanc, bernats pescaires i ànecs colls verds. Alhora s'ha vist un agró blanc i una oca del Nil. I també hi ha grans quantitats d'una espècie protegida com el gripau corredor, que habita la part alta del riu. Malauradament però s'ha lamentat la mort d'un exemplar de Bernat Pescaire que residia a Cubelles, i la desaparició de la seva parella. La causa va ser un fil de pescar, per la qual cosa, un dels principals objectius de Medi Ambient pel 2014 serà aconseguir regular tant com sigui possible la pesca de la desembocadura per permetre el desenvolupament natural de la fauna. Així ho ha confirmat a Ràdio Cubelles la tècnica de Medi Ambient, Eva Escardó.
L'Ajuntament, a més, ha pactat un calendari i unes zones perquè el ramat de cabres pasturi per la desembocadura sense malmetre la vegetació autòctona ni la seva fauna. Amb tot plegat es vol aconseguir mantenir un ecosistema únic que pot generar interès turístic a la llarga i que podria rebre subvencions de la Generalitat en un futur proper.