22 de setembre de 2022
Els cursos s’emmarquen en els àmbits del màrqueting i la comercialització, en aspectes tecnològics, en el procés de treball, en la gestió de residus, i en lideratge i gestió d’equips.
La seu del Consell Comarcal del Garraf de la Masia d’en Cabanyes va acollir ahir la tercera reunió de la Taula de l’Automoció del Garraf, on agents públics i privats treballen i vetllen pel sector de l’automoció a la comarca. L’acte s’emmarca dins del programa de Suport al sector de l’automoció que impulsa la Diputació de Barcelona i que coordina el Consell Comarcal del Garraf, en col·laboració amb la Federació Empresarial del Gran Penedès.
La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va agrair l’assistència i va remarcar la importància del treball conjunt i la concertació, que donen fruits com el Pacte per a l’Ocupació del Garraf i els treballs d’aquesta Taula de l’automoció. La
presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Neus Lloveras, va voler remarcar que les propostes a curt termini són molt concretes i molt ben adaptades a les necessitats, i va ressaltar que queda oberta la porta a desenvolupar estratègies a llarg termini.
La reunió va comptar amb el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Vilamayor, que va fer una valoració de l’estat del projecte i va repassar les diferents experiències realitzades en altres comarques, així com les dotacions d’infraestructures necessàries, com per exemple el Pla de Modernització de Polígons.
Seguidament, la consultora Glòria Sánchez va exposar les conclusions de l’anterior sessió, on es va fer una dinàmica de treball per detectar les necessitats de formació del sector, posant en relleu les accions formatives que es requereixen i fent una distinció entre les que són assolibles a curt termini i les que ho seran a llarg termini.
Per part de la Federació Empresarial del Gran Penedès, el responsable de formació Juan Luís de los Ríos, va presentar vuit propostes formatives per treballar dins del sector de l’automoció dissenyades per a dur-les a terme aquest any. Els cursos s’emmarquen en els àmbits del màrqueting i la comercialització, en aspectes tecnològics, en el procés de treball, en la gestió de residus, i en lideratge i gestió d’equips.
Per aquesta sessió, la taula va convidar també a Tomás Megía, director de l’Oficina pública per a la transformació de les indústries de la mobilitat i l’automoció d’ACCIÓ, qui va presentar el concepte i els objectius de l’oficina, que ofereix suport en els àmbits de l’avaluació i diagnosi de les empreses, per explorar camins per garantir el seu futur. També acompanya les empreses en la implementació dels nous processos o tecnologies i en l’assessorament i recerca de socis i projectes candidats als Fons Next Generation.
La sessió, que va superar la trentena de participants amb una àmplia representació de tots els agents, va donar llum verda al pla formatiu proposat, que es posarà en marxa les setmanes vinents. Per part dels assistents es va reivindicar la necessitat de millorar la mobilitat entre comarques per facilitar la formació, i es va recordar la importància de treballar per trobar solucions al tancament de Mahle.