22 de maig de 2024
La dietista, Mireia Garcia i la infermera del CAP Cubelles-Cunit, Glòria Basanta van oferir una xerrada aquest dilluns 20 de maig a les 18:00 h. a la biblioteca municipal
Les etiquetes dels productes alimentaris donen molta informació, però no sempre és fàcil interpretar-la. Des del CAP Cubelles-Cunit han ofert una xerrada sobre la interpretació de les etiquetes dels aliments. Aprendrem els punts clau per poder diferenciar i escollir. Moltes vegades el missatge que es rep de l’envoltori, envàs o publicitat sobre el producte a consumir no té res a veure amb la realitat que informa l’etiqueta nutricional. La majoria d’aliments que s'ingereixen diàriament contenen substàncies amb propietats que s'ignoren. Són els anomenats “additius” que es poden trobar com a colorants artificials, edulcorants, conservants, antioxidants. D’aquests additius cal reflexionar sobre les possibles reaccions nocives per a l'organisme, així com els aliments on estan inclosos, consumits massa sovint.
Dins de la taula nutricional el recomenable és mirar els sucres i la sal.
Els consumidors tenen a l'abast les etiquetes alimentàries que els permeten saber què conté cada aliment per poder prendre millors decisions a l'hora d'anar a comprar. El saber interpretar l'etiquetatge dels aliments els permetrà:
Triar quin aliment convé més segons l'alimentació que se segueix, els gustos, preferències, etc.
Distingir ingredients que puguin causar al·lèrgies o intoleràncies.
Triar millor aliments saludables.
Saber interpretar bé les etiquetes ajuda a les persones a prendre millors decisions i això repercutirà en la seva salut. En relació a la informació nutricional del producte.