5 d'octubre de 2023
El dimecres 12 d'octubre l'espai parlarà sobre el dolor crònic en commemoració al Dia Mundial contra el dolor que es commemora el 17 d'octubre
El 17 d'octubre es commemora Dia Mundial contra el dolor. Per aquest motiu, el programa 'Al cap i a la fi' parlarà d'aquesta dolència, el dolor crònic. L'objectiu d'aquest dia és fer una pressa de consciència sobre la necessitat de trobar alleujament urgent per les persones que pateixen dolor. Peer això, al programa 'Cubelles Tot un Món' del dimecres, 12 d'octubre a les 10:00 h. hi haurà la presència de Nicolas Rufino, doctor especialista i nutricionista, especialitzat en medicina esportiva i farmacoclínica i Glòria Basanta, infermera d'Atenció Primària, referent de salut comunitària.
17 d'octubre de 2020 - Dia Mundial contra el dolor
L'Organització Mundial de la Salut considera el dolor crònic una malaltia i el seu alleujament, un dret humà. El dolor és un senyal que emet el sistema nerviós i suposa que hi ha alguna cosa en el nostre cos que pot no estar funcionant bé. El dolor agut ens permet saber que existeix un mal i desapareix quan el cos sana. El dolor crònic pot durar mesos o anys, afecta la qualitat del somni, genera trastorns emocionals com ansietat o depressió i pot afectar les funcions cognitives (atenció, memòria, etc,). Se sap que el dolor crònic s'associa a un augment de l'activitat neuronal en les àrees cerebrals relacionades amb el processament del dolor. El dolor crònic és una malaltia complexa que no sempre és curable, però existeixen tractaments que poden ajudar a controlar-lo com el tractament farmacològic, psicològic, teràpia física, cirurgia i tractament de neuromodulació.