13 de febrer de 2023
S'ha posat sobre la taula la importància dels mitjans de comunicació de proximitat en el marc de les eleccions municipals
Ràdio Cubelles ha ofert un debat dedicat al Dia Mundial de la Ràdio. El tema ha estat 'La importància dels mitjans de comunicació en el marc de les eleccions municipals'. Durant el programa periodistes de la comarca del Garraf han intercanviat experiències i idees al voltant del món de la ràdio i del periodisme. Han posat sobre la taula com estan els mitjans de comunicació a la comarca i quina és la situació de la ràdio en el Dia Mundial d'aquest mitjà.
Entre d'altres coses, s'ha fet evident la versalitat de l’ofici en un context actual en el qual un periodista requereix de diferents competències. De fet, durant la conversa s'ha posat en evidència la tasca diària dels periodistes de proximitat que els porta a ser un periodista multitasca que acaba fent de tot: editar, coordinar, gestió del web i de les xarxes socials, redacció de continguts, fer la fotografia i editar vídeos...
S'ha constatat també que el temps canvien i que la tecnologia sovint transforma la manera de treballar, però que allò que és essencial de l’ofici segueix immutable. A més a més, s'ha recollit el què passa en el dia a dia que se’t menja i que no et deixa fer una reflexió de cap a on vols anar.
Recuperem algunes de les intervencions d'aquest programa especial, que ha estat conduït per la directora de Ràdio Cubelles Àngels Fuster. Hi han pres part: Jordi Lleó Periodista freelance, fotògraf, creador de continguts i comunicador; Joan Ignasi Gómez Periodista i costumista i nou gerent de Canal Blau i Ana Ballesteros, periodista de la FURA.
Joan Ignasi Gómez, nou gerent de Canal Blau posava en valor els mitjans de proximitat.
Dia Mundial de la Ràdio
Proclamat el 2011 pels Estats Membres de la UNESCO i adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2012 com a Dia Internacional, el 13 de febrer es va convertir en el Dia Mundial de la Ràdio (DMR). La ràdio és un mitjà poderós per celebrar la humanitat en tota la diversitat i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. En el pla mundial, la ràdio continua sent el mitjà de més consum. Aquesta capacitat única d'arribar a l'audiència més àmplia significa que la ràdio pot donar forma a l'experiència de diversitat d'una societat, erigir-se com un escenari perquè totes les veus s'expressin, estiguin representades i siguin escoltades. Les emissores de ràdio han de servir comunitats diverses, oferint una àmplia varietat de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d'audiències a les seves organitzacions i operacions. La ràdio continua sent un dels mitjans de comunicació més fiables i utilitzats al món, segons diferents informes internacionals.