Tres parelles de joves migrats sols i mentors de Cubelles participen en el projecte Pingüí

23 de setembre de 2024


El programa que es promou des de l'Espai Jove, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf, busca vincular aquests joves amb la societat d’acollida i construir el seu projecte de vida.

Entrevista a Txell Sastre, dinamitzadora de l'Espai Jove

 

S'han format tres parelles de joves migrants sols i mentors dins el projecte Pingüí de mentoria social que promou l'arrelament dels joves migrats sols a Cubelles. La Regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Cubelles i el servei de Dinamització Cívica del Consell Comarcal del Garraf promou el projecte amb l'objectiu d'ajudar a l'emancipació de joves migrats sols, per tal de donar resposta a les necessitats detectades al municipi de Cubelles, a través de persones voluntàries que els ofereixen un acompanyament i els ajuden a arrelar-se al municipi.

 

Per donar resposta a aquestes necessitats va néixer el projecte de mentoria social Pingüí, una eina destinada al desenvolupament integral de la persona basada en la transmissió de coneixements i en l'aprenentatge a través de l'experiència i d'un procés intuïtiu en què s'estableix una relació personal i de confiança entre una persona mentora que acompanya, orienta, reforça i encoratja una altra perquè doni el millor d'ella mateixa en l'àmbit personal, social, emocional o professional.

 

Aquest dijous 19 de setembre va tenir lloc la primera trobada de les primeres tres parelles formades de joves migrats sols i mentors de Cubelles que participen en el projecte Pingüí. 

Les tres persones voluntàries com a mentores del programa han rebut una petita formació en què se'ls ha explicat en què consisteix aquest acompanyament i se'ls ha resolt els dubtes sorgits. La relació de mentoria social tindrà una durada de 6 mesos, amb trobades setmanals d'un mínim d'una hora. La intenció és teixir una relació d’igual a igual, que proporcioni estabilitat emocional i oportunitats als joves i, a la vegada, sigui també una experiència enriquidora per la persona mentora. Txell Sastre ho ha detallat d'aquesta manera durant la conversa mantinguda amb Ràdio Cubelles.

La mentoria consisteix en trobades periòdiques entre jove i mentor o mentora, que s’enfoquen cap al coneixement i la participació a la societat d’acollida, l’acompanyament en la formació lingüística i laboral i, en general, en l’assoliment dels objectius marcats en el projecte d'acompanyament individual definit pels professionals que els donen suport. 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles